Bøger / faglitteratur

Opgør med byggekulturen : hvad der skal til for at alle kan bo godt og rart i deres by


Beskrivelse


Om hvordan en ny måde at producere og anbringe huse på, ifølge forfatteren, kan halverer priserne, afskaffe forstæderne og give plads til flere indbyggere på mindre areal og skabe en bedre by.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 28. okt. 2019

Hvordan kan man planlægge byer og forstæder, så folk gerne vil bo der, og hvordan kan man opføre byhuse, så folk har råd til dem? Det kan arkitekturinteresserede få et bud på her.

Arkitekt og ph.d. Niels Barrett er fortaler for nyopførte smalle byhuse i flere etager. Størrelsen på husstanden afgør hvor mange etager, og om parcellen eventuelt skal have dobbeltbredde. Der er ikke tale om rækkehuse, men om individuelle byhuse med personligt udtryk, og fordi parcellen er smal, og grundelementerne i husene tænkes sat i produktion, kan der skabes attraktive bymiljøer til fornuftige priser. At komme hertil kræver politisk vilje og arkitektonisk nytænkning, og Niels Barret argumenterer for de smalle byhuse ved at inddrage aktuelle og historiske eksempler på gode og dårlige byhuse og -miljøer i Danmark og udlandet. Bogen er illustreret af fotos fra bl.a Google Earth og af en række af forfatterens skitser til indretning af byhusene. Størstedelen af bogen henvender sig til den almindeligt arkitekturinteresserede læser, mens nogle afsnit er for fagfolk.

Interessant og vidtfavnende bog, hvor man mærker forfatterens engagement og bliver grebet af hans vision. Sproget er derimod til den lidt snakkende side, og skitserne af indretningen af husene er små og uskarpe.

Læses fx sammen med Jan Gehls Byer for mennesker.Informationer og udgaver