Bøger / faglitteratur / guides

Oplev Kangia Ilulissat Isfjord, Grønland : officiel guide til verdensarvområdet Ilulissat Isfjord


Beskrivelse


Guide til verdenskulturarvsområdet Ilulissat Isfjord i Nordgrønland. Med facts om Isfjorden, den enorme gletsjer Sermeq Kujalleq, forhistorie, dyr og planter, klimaforandringer, sikkerhed og vandreture.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2014

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 13. jan. 2014

Bogen er en længe ventet guidebog for turister, lokale og andre interesserede i Kangia Ilulissat Isfjord i Nordgrønland.

Bogen er en officiel guide til Kangia Ilulissat Isfjord. Fjorden ligger ved byen Ilulissat (på dansk Jakobshavn), der er Knud Rasmussens fødeby. Området besøges af mange turister, især pga. den store attraktion Kangia Ilulissat Isford. Isfjorden blev i 2004 indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste grundet dens enestående glaciologi og naturskønhed. Bogen er skrevet af og udgivet af Ilulissat Isfjordskontor. Isfjordskontoret arbejder for at beskytte og formidle verdensarvsområdet. Bogen beskriver i sprog på alment niveau facts om Isfjorden, forhistorie, dyr og planter, klimaforandringer, sikkerhed og vandreture, den enorme gletsjer Sermeq Kujalleq, en af de hurtigste isstrømme i verden og isfjelde. Sikkerhedsråd og -regler for færdsel og ophold i området er nøje beskrevet og beskrivelserne af vandrestier er grundige og med angivelse af sværhedsgrad. Bogen er gennemillustreret, kort over vandreruter medfølger. Bogen er trykt på vandafvisende materiale og i lommeformat, så den kan tages med på turen.

I 2004 udgav GEUS Illulissat Isfjord - et verdensarvsområde. Den er større og mere informativ end foreliggende guide. Andre og noget ældre bøger om vandreture i Grønland er Vandringer syd for Jakobshavn Isfjord,1999 og Vandreture i Grønland, 1989.

Informativ og opdateret guide om verdenskulturarvsområdet Kangia Ilulissat Isfjord.