Bøger / faglitteratur

Orkestermodellen i spil. Bind 2 : Trivsel i læringsfællesskabet : orkestermodellen som medspiller for elever


Beskrivelse


Teamredskab, der sammenligner læringsfællesskaber med et orkester, hvor alle har en rolle, og hvor trivlsen bærer præg af, hvordan netop dette orkesters deltagere er sammensat og fungere indbyrdes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2023

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. apr. 2023

Orkestermodellen sammenligner læringsfællesskaber med et orkester og kan bidrage til at skabe overblik over rollefordelingen i klassefællesskabet. Dette hæfte fokuserer på, hvorledes Orkestermodellen kan anvendes i samspil med eleverne. For grundskolens undervisere samt studerende på de pædagogiske uddannelser.

"Orkestermodellen i spil" er en samling af 5 hæfter som gennemgår modellens forskellige anvendelsesmuligheder.. Bøgerne klæder underviserne på til at kunne analysere læringsfællesskabets trivsel og læring samt til at kunne udvikle fællesskabet positivt samt flytte de enkelte elever i samarbejde med teams, elever og forældre.

Orkestermodellen er et godt pædagogisk værktøj til arbejde med klassens trivsel og læring. Modellen skaber et godt overblik og viser pædagogiske veje frem til udvikling af de enkelte elever samt klassen som helhed. Hæfterne kan læses og anvendes uafhængigt af hinanden, men vil være oplagte at anvende samlet. Undervisere bør tage udgangspunkt i det første hæfte, som introducerer modellen som teamværktøj.

Vil du klædes yderligere på pædagogisk til at arbejde med Orkestermodellen, vil det være en god ide også at læse TAKT i skolen, som danner baggrund for disse 5 hæfter.