Bøger / skønlitteratur / roman

Ormene på Carmine Street


Beskrivelse


Krimi. Erik og Winnies barn, Sarah, på 4 år er blevet kidnappet. Hun er aldrig blevet fundet og for at starte på en frisk flytter de til New York. Men Winnie skjuler noget for Erik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. feb. 2010

Håkan Nessers romaner henvender sig bredt, til krimilæsere og til dem, som vil have spændende og velskrevne romaner. Egentlig er romanen ikke en krimi, selv om der er en kriminalgåde, og selv om den blev indstillet til en pris som den bedste krimi i 2009. Her drejer det sig mere om det psykologiske spil mellem mennesker.

Håkan Nesser hører til blandt de helt store svenske kriminalforfattere. Ud over serierne med Van Veeteren og Barbarotti har han lavet en række selvstændige romaner, og det er Ormene på Carmine Street et eksempel på. Erik er forfatter og Winnie er billedkunstner. De har oplevet det forfærdelige, at deres dengang 4-årige datter blev kidnappet, hvorfor og af hvem fandt man aldrig ud af. For at starte på en frisk bosætter de sig 17 måneder senere i New York, men deres forhold knirker. Erik synes, at Winnie opfører sig mærkeligt, han fornemmer, at hun skjuler noget for ham og selv kan han ikke trænge ind til hende. Han får ved et tilfælde kontakt til en privatdetektiv, og efterhånden finder Erik ud af, at han faktisk slet ikke kender sin kone. Det er en fornøjelse at læse romanen, den er velskrevet og med dybde, samtidig med at den er en kærlighedserklæring til New York.

Jeg synes godt at man kan nævne Karin Fossum og Ruth Rendell sammen med Håkan Nesser, også i deres romaner spiller psykologien en stor rolle.

Nesser lever helt op til mine forventninger. En bog, hvor siderne næsten vendte sig selv, da jeg først var kommet i gang med den. Den fortjener at få mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 26. apr. 2010

af

af

Susan von Magius

d. 26. apr. 2010

Et sørgende kunstnerpar forsøger at genfinde hinanden og måske deres forsvundne datter i New York Kunstnerparret Erik og Winnie har mistet deres datter. Hun er for 17 måneder siden blevet bortført for...


Jyllands-posten

d. 19. mar. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. mar. 2010


Information

d. 26. mar. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 26. mar. 2010


Weekendavisen

d. 12. mar. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. mar. 2010