Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På drømmenes afveje i USA : en road book


Beskrivelse


Tore Grønnes (f. 1978) fortælling om sine rejser i USA, både alene og med sin kæreste, og for det meste på cykel. Han kommer tæt ind på amerikanere, der er vidt forskellige fra stat til stat og fortæller ham åbenhjertelig om deres liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 21. apr. 2016

Mennesker og steder i USA portrætteres af eventyreren Tore Grønne der har rejst USA tyndt, bl.a. på cykel. Til læsere af rejsebeskrivelser fra USA.

Når man kommer ned i tempo møder man mennesker på en anden måde end hvis man har travlt. Tore Grønne er optaget i Eventyrerens Klub og i denne bog fortæller ham om sine rejser i USA. Grønne rejser både alene og med sin kæreste, og for det meste på cykel. Det, for amerikanerne, sære befordringsmiddel cyklen, gør at Grønne nemt kommer i snak med mennesker han møder på sin vej.

Grønne har både hovedet og hjertet med på turen rundt i USA. Det gør at han kommer tæt ind på de mange amerikanere der er vidt forskellige fra stat til stat. Alle fordomme er sat på standby, og de mennesker han møder fortæller åbenhjertigt om deres liv. De fineste fortællinger i bogen er dem uden for alfarvej, hvor mennesker og natur får lov at være sær og kantet. Grønne skriver letlæst og vedkommende. Bogen er hurtigt fortæret, men sulten efter at opleve landevejene i USA bliver større. Bogen er rigt illustreret.

Af andre bøger om cykelrejser i USA findes: Det der varUSA på tværsUdlængsel og USA på tværs. Grønne medvirker også i UdlængselAf andre bøger om cykelrejser i USA findes: Det der var og . Grønne medvirker også i UdlængselAf andre bøger om cykelrejser i USA findes: Det der var og USA på tværs. Grønne medvirker også i .