Den gamle fornemme kostskole, Herlufsholm, har i de seneste år været scene for store omvæltninger og betydelig medieopmærksomhed. Her giver skolens tidligere rektor sin version af historien om det seneste kvarte sekels omvæltninger. Bogen vil interessere gamle elever, forældre til nuværende og folk i lokalområdet.
Klaus Eusebius Jakobsen, der ikke selv har været elev på Herlufsholm, har styret skolen sikkert gennem de udfordringer, som den har mødt i de seneste mange år. En del, som overgangen til skole for begge køn, oprustning af tilbuddene om international uddannelse og opgøret med forældede, men grundfæstede traditioner er særlige for netop den skole, mens andre, som elevernes engagement og gymnasiereformen, deles med andre gymnasieskoler. Jakobsen fortæller historien med fokus på sin egen rolle, og han beskriver de udfordringer, han har mødt som rektor. Bogen afsluttes med en litteraturliste som også omfatter forfatterens brevkorrespondance med relevante personer.
Jakobsen skriver ligefremt. Fokus er hans egne overvejelser, og selvom det selvfølgelig vedrører hans job som rektor, får det ind i mellem en privat karakter, som giver bogen en smallere målgruppe end flere andre bøger om skolen.
Herluf 4everI et hav af lyseblå skjorter og I et hav af lyseblå skjorter, der begge udkom i forbindelse med skolens 450 års jubilæum, fortæller historien om skolens senere år set fra andre vinkler og for en bredere målgruppeHerluf 4ever og , der begge udkom i forbindelse med skolens 450 års jubilæum, fortæller historien om skolens senere år set fra andre vinkler og for en bredere målgruppe.