Bøger / faglitteratur / erindringer

På kanten af asfalten


Beskrivelse


Ud fra 30 års oplevelser i Afrika beskrives de kulturudfordringer, problemer og glæder, man som expat kan opleve, på et enormt og meget forskelligartet kontinent. Kan læses af alle, der holder af historier fra virkeligheden og til læsere med særlig interesse for Afrika.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2022

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 22. apr. 2022

Ud fra 30 års oplevelser i Afrika beskrives de kulturudfordringer, problemer og glæder, man som expat kan opleve på et enormt og meget forskelligartet kontinent. Kan læses af alle, der holder af historier fra virkeligheden og til læsere med særlig interesse for Afrika.

Bogen analyserer og beskriver Afrika som det enorme landområde det er, med 54 stater og over 1 millard mennesker. Vi hører om Lars Zbindens oplevelser i Afrika, fra da han og hustruen Claudine bliver udstationeret for første gang i 1992 på en bistandsambassade. Et eventyr der skulle vare i 30 år med skiftende bopæle i 9 forskellige afrikanske lande. Bogen fortæller historien om familien, kulturudfordringerne, de farlige og uvante situationer og om livet som expats på skiftende arbejdspladser. Vi hører om kønsroller, fattigdom, klasseforskelle, livstidspræsidenter, korruption, politiske intriger og om folket, sædvanerne og oplevelserne i Uganda, Sydafrika, Marocco, Kenya, Elfenbenskysten, Mali, Togo, Niger, Burkino Faso, Mali, Rwanda og Ghana. Zbinden kommer også ind på kontramødet med den danske kultur, og om Kinas økonomiske interesser på kontinentet.

Der er mange øjenåbnere i bogen, og min viden om Afrika blev i den grad både større og forandret på en både underholdende og medrivende måde. Den er fremragende fortalt og vil have stor interesse for expats.

Læs også rejsebeskrivelserne Et andet AfrikaIbenholt og Ibenholt om en lang række kulturmøder med mange forskellige afrikanske landeLæs også rejsebeskrivelserne Et andet Afrika og om en lang række kulturmøder med mange forskellige afrikanske lande.