Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På skøjter til Antarktis : en rejse


Beskrivelse


Jenny Diskis (1947-2016) skildring af sin rejse til Antarktis med et russisk krydstogtskib, med iagttagelser af natur og medpassagerer. Samtidig dykker hun ned i erindringer om sin opvækst, præget af psykisk ustabile forældre og egne indlæggelser på psykiatrisk hospital i ungdomsårene.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. mar. 2017

En rejse til Antarktis, udløst af en trang til det hvide, tyste og uberørte, bliver også en rejse tilbage i forfatterens omtumlede opvækst. For læsere, der værdsætter velskrevne erindringer med tør humor og rejseskildringer i klassisk stil.

Jenny Diski, i bogen omkring 50 år, voksede op med psykisk ustabile forældre og har ikke haft kontakt med sin mor i årtier. Efter flere indlæggelser på psykiatrisk hospital i ungdomsårene kom hun til at holde af hvide, inaktive omgivelser, og savnet af hvidhed førte til rejsen til Antarktis. Denne grupperejse beskrives reflekterende i klassisk stil med iagttagelser af natur og medpassagerer. Samtidig dykker hun ned i erindringer om sin opvækst.

Meget velskrevet, underholdende og medrivende bog med tør humor, skarpe iagttagelser og ærlig selvreflektion. Bogen er i stil med de klassiske dannelsesrejsebeskrivelser og man klukker undervejs over sære medpassagerer, stoiske pingviner og flamboyante søelefanter. Flydende letlæst og med mange sproglige fornøjelser.

Det er den nu afdøde forfatters første nonfiktive bog og første oversættelse til dansk. Den passer naturligt ind i forlagsserien med klassiske og nye rejseskildringer, bl.a. I PatagonienTracksWild - et område, som Jenny Diski også besøger. Tracks og Wild er andre eksempler fra serien, hvor den indre rejse foregår samtidig med den praktiske rejseDet er den nu afdøde forfatters første nonfiktive bog og første oversættelse til dansk. Den passer naturligt ind i forlagsserien med klassiske og nye rejseskildringer, bl.a. I Patagonien - et område, som Jenny Diski også besøger. og Wild er andre eksempler fra serien, hvor den indre rejse foregår samtidig med den praktiske rejseDet er den nu afdøde forfatters første nonfiktive bog og første oversættelse til dansk. Den passer naturligt ind i forlagsserien med klassiske og nye rejseskildringer, bl.a. I Patagonien - et område, som Jenny Diski også besøger. Tracks og er andre eksempler fra serien, hvor den indre rejse foregår samtidig med den praktiske rejse.


litteratursiden.dk

d. 31. juli 2017

af

af

Birgit Sloth

d. 31. juli 2017

Jenny Diski har fremmanet et hudløst ærligt billede af sit liv med depression og hvordan hun klarede sig på trods. Som 48-årig lykkes det Jenny Diski at tage på et krydstogsskib med kurs mod Antarktis...


Weekendavisen

d. 7. juli 2017

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 7. juli 2017