Bøger / faglitteratur

På sporet af en trend


Beskrivelse


Analyse af en række trends og de mønstre, der ligger til grund for enhver trend, som alle er endt med at blive en del af mainstreamkulturen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Knud Weile

d. 29. aug. 2008

En bog om trendsociologi, der fortæller om mulighederne for at afkode eller ligefrem forudsige trends i vores livsstil og vores forbrug af design og mode. Bogens indhold og værktøjer vil være af interesse for personer, der skal være på forkant med nye og kommende trends i funktioner inden for planlægning, produktion, markedsføring eller investering.

I en levende og underholdende tekst gennemgår forfatteren sine teorier omkring forandringsprocesser, trendskabere og trendsettere og beskriver metoder til at forudsige fremtidige trends og den lige så forudsigelige nedtur, når en ting er blevet mainstream. Der bruges almenkendte eksempler på trends som fx cowboybukser, inlinere og tatoveringer, og der bringes gode historier om kendte trendsettere til at underbygge bogens analysemetoder, der i hvert fald virker overbevisende, når de bruges på historiske trends. Det er forfatterens påstand, at det er langt vanskeligere at spå om fremtiden end om nye trends, og han formår at underbygge sin påstand med bogens mange eksempler og analyser.

Der er kun lidt om trendsociologi på dansk i bogform i forvejen, bl.a. af denne forfatter og P.E.J. gruppen, men bogens 25 siders kildefortegnelse antyder, at det er et emneområde, der påkalder sig megen opmærksomhed i det store udland.

En letlæst og samtidig stofmættet bog om trends og livsstil i det moderne forbrugersamfund for alle, der ikke bare har brug for at være med på det allernyeste, men skal identificere de kommende tendenser.


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2008

af

af

Linda Nielsen

d. 12. nov. 2008


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 1 (2009)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 25 nr. 1 (2009)