Bøger / faglitteratur / erindringer

På tryk - gennem et halvt århundrede


Beskrivelse


Antologien, der indeholder forfatteren Gretelise Holms reportager, essays, kronikker og kapitler i bøger igennem 55 år, bygger på fakta og personlige erfaringer og dækker emner, der har haft hendes bevågenhed, f.eks. kvinders rettigheder, psykiatri, retspolitik, journalistik, socialpolitik og prostitution, fremmedhad og monarkiet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. juli 2019

Et halvt århundredes artikler og reportager, som med sarkasme, vid og social indignation beskriver et skævvredet Danmark og verden i forandring. Til læsere af Gretelise Holms engagerede journalistik og alle, der interesserer sig for samfundsforhold.

Gretelise Holm kom som 17-årig i lære som journalist på Kolding Folkeblad, og har været en ivrig skribent om ulighed og ligestilling siden da. Bogen er en antologi med hendes reportager, essays, kronikker og kapitler i bøger igennem 55 år frem til 2017. Antologien dækker alle de emner, der har haft hendes bevågenhed: Kvinders rettigheder og ligestilling mellem mænd og kvinder, psykiatri, retspolitik og strafferet, socialpolitik og prostitution, fremmedhad, medier og politik, militarisme og monarkiet. Gretelise Holm er journalist, forfatter og samfundsdebattør. I 1980 modtog hun Poul Henningsen-prisen for sin indsats inden for social journalistik.

Et velskrevet, engageret og engagerende lille stykke danmarks- og verdenshistorie, set gennem magtkritiske feministiske briller. Teksterne er skrevet med bidende sarkasme, ironi, eller med offensiv feministisk humor.

Gretelises DanmarkshistorieHåndbog for feminister (og deres modstandere)Lov og ret - magtens medløbere er Gretelise Holms erindringer og beretning om de mærkesager, der har præget hendes liv. Hun har bl.a. også skrevet Håndbog for feminister (og deres modstandere), en debatbog om ligestilling, og Lov og ret - magtens medløbere, hvorfra der indgår et kapitel i antologienGretelises Danmarkshistorie er Gretelise Holms erindringer og beretning om de mærkesager, der har præget hendes liv. Hun har bl.a. også skrevet , en debatbog om ligestilling, og Lov og ret - magtens medløbere, hvorfra der indgår et kapitel i antologienGretelises Danmarkshistorie er Gretelise Holms erindringer og beretning om de mærkesager, der har præget hendes liv. Hun har bl.a. også skrevet Håndbog for feminister (og deres modstandere), en debatbog om ligestilling, og , hvorfra der indgår et kapitel i antologien.


Weekendavisen

d. 30. aug. 2019

af

af

Johanne Mygind

d. 30. aug. 2019