Bøger / faglitteratur

Pædagogik - et overblik


Beskrivelse


Introduktion til de pædagogiske og didaktiske teorier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 30. mar. 2010

Bogen er tænkt både som en hurtig introduktion til de pædagogiske teorier samt som en hjælp til at give et samlet overblik og en forståelse for pædagogikkens verden og baggrund. Bogen er oplagt at anvende på de pædagogiske uddannelser, men også udøvende pædagogiske faggrupper, som har brug for at strukturere og perspektivere deres pædagogiske tanker kan have gavn af bogen.

Bogen er delt i to dele, en pædagogisk og en didaktisk. Den pædagogiske del giver et overblik over den teoretiske pædagogik sat ind i historiske og videnskabelige sammenhænge med fokus på den vestlige skolepædagogik. Den didaktiske del sætter didaktiske tanker og teorier ind i et historisk perspektiv baseret på de førnævnte pædagogiske teorier. Det teoretiske stof suppleres godt af nogle gode skemaer og diagrammer, som forklarer teorierne samt viser forskelle og ligheder på de enkelte teorier.

Denne udgivelse giver et hurtigt læst og overskueligt oplæg til pædagogikkens og didaktikkens univers. Bogen er et godt pædagogisk arbejdsredskab på de pædagogiske uddannelser og kan suppleres med diverse mere uddybende bøger om de forskellige pædagogiske teorier og tidsperioder.

Et hurtigt, letlæst og overskueligt overblik over de pædagogiske og didaktiske teorier.