En "grundbog" til pædagoguddannelsens fag "pædagogik" og "individ, institution og samfund", men den vil også kunne anvendes på undervisnings- og omsorgsområdet i såvel uddannelsessammenhænge som ved praktikeropdatering.
I ni kapitler behandles pædagogisk teori og praksis - og ikke mindst refleksionen over denne - ved hjælp af cases parret med relevant teori. I nogle kapitler indledes med en case, som derefter anvendes til at vise teoriers betydning og anvendelighed, i andre kapitler veksles der med teoribeskrivelser og cases. Af emner kan nævnes: Globaliseringen i et pædagogisk perspektiv, Narrativitet - fortælling, identitet og mening, Drenge og piger i grænseleg, Når forskellige typer spiller sammen. Af anvendte teoretikere kan nævnes: Bauman, Berger, Bruner, Foucault, Giddens, Illeris, Mead, Schön. Bogen afsluttes med et kapitel om de tre centrale begreber: læring, udvikling og forandring - et kapitel som med stort udbytte kan læses som det første. Bogens enkelte afsnit afsluttes med - fortrinsvis dansk - litteraturliste, og bogen afsluttes med et temmelig omfangsrigt stikordsregister som gør bogen endnu mere velegnet til "pluklæsning" end indholdsfortegnelsen giver mulighed for.
Bogens emner kan findes belyst i megen nyere pædagogisk litteratur, men ikke i denne form og i denne sammensætning.
Lærebog som i usædvanlig grad relaterer teori og praksis og som derfor har relevans både på uddannelser og i praksisinstitutioners biblioteker.