Bøger / skønlitteratur / roman

Papirmånen


Beskrivelse


Krimi. Kommissær Montalbano undrer sig over et dødsfald. Den døde mand tjente slet ikke nok til de dyre gaver, han gav elskerinden. Samtidig ser det ud til at en række dødsfald i finere kredse på én eller andet måde har en forbindelse til den afdøde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 21. okt. 2015

Kommissær Montalbano undrer sig. Og fordi der er noget, der ikke stemmer bliver han ved, selvom han undervejs fristes af både fantastiske måltider, gode venner og smukke kvinder. En krimi til dem, der ikke er til blod og vold, men til en langsom opklaring med mange svinkeærinder.

En mand findes myrdet, og det viser sig hurtigt, at ikke alt er som det burde være. Hans elskerinde har modtaget store gaver - meget større end afdødes penge rækker til. Han har været voldsomt knyttet til sin søster og har desuden forbindelse til en række politikere og kendte familier, hvoraf nogen findes døde mens efterforskningen står på. Montalbano er ikke den mest sympatiske kommissær, han har et voldsomt temperament, og han deler ikke sin viden med nogen. Men han løser endnu engang gåden i sit eget rolige tempo. Det er 9. bind i serien om kommissær Montalbano.

En klassisk krimi med en solid mordgåde krydret med mad og filosofiske overvejelser, især om alderdom. Bestemt læseværdig, hvis man er til det langsommelige og kan holde tungen lige i munden.

Der er knapt så meget om det omgivende samfund som i fx Rundt om bøjen af samme forfatter, men vi er stadig på Sicilien og vi hører stadig en pæn del om kommissærens måltider. Denne krimi stiller sig pænt ind i rækken af øvrige Montalbano-krimier.


Weekendavisen

d. 4. dec. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 4. dec. 2015Informationer og udgaver