Bøger / faglitteratur

Parfumebiblen


Beskrivelse


Guide til parfumens verden. Om parfumens historie, de forskellige duftfamilier, fremstilling af parfume og parfumens sprog, samt et bud på 100 parfumer man skal prøve, før man dør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 1. apr. 2015

Visuelt meget indbydende guide til parfumens verden. Primært for parfume-entusiaster, men mange, især kvinder, vil finde den interessant.

Efter forordet, præsenteres duftfamilierne, som hver har fået en farve, der går igen i hele bogen. Derefter følger parfumeportrætter, angivelse af styrkerne fx parfume vs. eau de toilette. Der er en guide til at finde den næste yndlingsduft, sproget omkring dufte, og hvordan dufte påvirker hjernen. Der følges op med et historisk overblik fra parfumens oprindelse, fremstilling af parfume, parfumekunst (om flakoner og reklamer). Afsnittet "100 parfumer, du skal prøve, før du dør" beskriver eksklusive, populære dufte, og der er også et afsnit om dufte til mænd. Afslutningsvis finder man spørgsmål og svar om dufte. Bogen indeholder adresseliste og indeks.

Bogen er flot illustreret med en forside, der emmer af kvindebog, og umiddelbart ligner det en "coffee table book", men den gemmer på langt mere. Bogen kan nydes som novice inden for dufte, men den er også så grundig, at de der allerede har kendskab til teorier om duftenes verden, vil få et godt udbytte.

Der er ikke tilsvarende bøger på dansk, så denne falder i en kategori for sig.