Bøger / faglitteratur

Parkour & l'art du déplacement fra filosofi til praksis : en undervisers guide til et unikt bevægelsesfænomen


Beskrivelse


Den historiske baggrund for parkour og sportens kodeks og værdier. Med gennemgang af de grundlæggende elementer: styrke, mental robusthed, intuition, teknik, kreativitet og flow. Med undervisningsideer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 20. juni 2018

9 unge mænd bruger byen og dens flader som legeplads fra før skoletid til den lyse morgen i 1980'ernes parisiske forstæder. Sammen skaber de et nyt bevægelsesunivers, som bliver begyndelsen på parkour, freerunning og l'art du déplacement. For undervisere og andre interesserede.

Martin Kallesøe og Mikkel Rugaard har været med i parkour lige fra starten. De har mødt den franske gruppe og har lært af dem. Her giver de den historiske baggrund for sporten og udviklingen frem til i dag. Fra at være en sport med negativ omtale er den nu blevet anerkendt. I 2007 kom sporten for første gang på programmet på Gerlev Idrætshøjskole. Parkour er ikke blot en sport, men også et særlig sæt af kodeks og værdier. Bogen henvender sig især til undervisere i sporten, men også til udøvere og interesserede. Bogen gennemgår de grundlæggende elementer i parkour: styrke, mental robusthed, intuition, teknik, kreativitet og flow. Herefter fokuseres der på, hvordan potentialet i de forskellige teknikker kan kategoriseres i undervisning. Her er fokus på: at balancere, springet, passager, underbars og swings og til sidst ekspressive teknikker og "tricks". I slutningen af bogen udfoldes hver kategori.

En god blanding af historie, baggrund, teori og undervisningsideer. Der er interessant at læse om sportens oprindelse og særlige værdisæt.

I Asfalt kan man finde ideer til blandt andet parkour.