Bøger / faglitteratur til børn

Parkour - en livsstil


Beskrivelse


Introduktion og inspiration til parkour med vægt på sporten som livstil herunder dens psykologiske og filosofiske aspekter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 21. aug. 2012

Bogen henvender sig til alle fra 12 år og opefter der har kendskab til sporten og gerne vil vide mere, eller have inspiration til egen træning. Bogen kan formidles som en træningsguide og inspirationsbog.

Bogens forfatter har dyrket sporten i flere år og underviser til dagligt i Herning. Bogen tager sin undertitel alvorligt og giver en livsstils-vinkel på sporten parkour. Der lægges naturligvis vægt på de bevægelser og metoder, der er mest populære indenfor sporten, men der vægtes også psykologiske og filosofiske aspekter ved den, samt hvor vigtig generel sundhed og gode kostvaner er for at kunne udøve den. Bogen indeholder et historisk rids over parkours tilblivelse og menneskets udvikling i kontekst til den bevægelsesfilosofi, der ligger til grund for parkour.

Thomas Videbæk og Jacob Mortensens Parkour undervisning : en guide til undervisning i parkour, 2012 er mest henvendt til voksne, mens Freerunning af Paul Mason og Sarah Eason er en flot fagbog om de mere spektakulære aspekter med denne sport.

En rigtig flot bog med en ny og original vinkel på sit emne. En titel som vil tiltale en meget bred aldersgruppe.