Bøger / skønlitteratur / digte

Periodeskift : digte


Beskrivelse


Digte om forelskelse, jalousi og et brudt parforhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Thomas Olesen

d. 22. okt. 2019

Digte om forelskelse, jalousi og et brudt parforhold, som finder sted mellem drøm, mareridt og virkelighed. Til læsere af digte fra den danske upcoming scene.

Digtsamling i 5 dele med 34 digte i alt. Temaet er skiftet i tid og rum. I centrum står et jeg, som møder en kvinde og bliver forelsket. Der er erotiske spændinger, men forholdet går i opløsning: "Du slukker lyset / og kravler ind under dynen. / Jeg kysser nænsomt / dine skulderblade. / Aldrig har jeg følt dig så nær / som når du ligger / med ryggen til." Jegets følelser farves af jalousi, hvilket manifesterer sig i surrealistiske mareridt: "Med tandbørsten i munden / forlader du mig mumlende / for en smukkere mand". Til sidst noget som kan tolkes som et endeligt brud mellem jeget og kvinden: "Der ligger en ekstra nøgle i entréen. / Alt andet er taget med".

Digtene opleves ofte som upræcise i skildringen af rummene, hvor digtene finder sted. Jegets følelser er ligeledes upræcist skildret. Dog kan digtene ses som generelt udtryk for, hvad der sker i et menneske, der gennemgår forskellige "periodeskift" i mødet med et andet menneske.

For flere digte om kærlighed og jalousi set fra mandens perspektiv, se fx Kasper Anthonis #Digte.