Bogen henvender sig til projektledere og projektdeltagere, der vil i gang med udvikle nye produkter, og hvor man har brug for at definere en målgruppe, og forstå brugernes behov. Forfatteren introducerer begrebet Persona - fiktive personer som repræsentanter for brugere.
L.N. har skrevet forskningsprojekt om Persona og har udviklet sin egen metode til et brugerfokuseret design til udvikling af produkter. Persona handler om at tage afsæt i brugernes hverdag og deres behov, når der skal skabes nye produkter. L.N. ønsker at gøre op med de stereotype billeder, og med Persona-teorien ønsker hun at skabe empati, engagement og identifikation med brugerne i virkeligheden, så det bliver muligt at forstå deres verden og skabe løsninger til dem. Disse "personaer" medtænkes således i alle dele fra designproces til et produkt. Procesmodellen indeholder 4 hoveddele, med dataindsamling og analyse af data, og dækker over 10 trin. Forfatteren beskriver mange forskellige cases, som illustrerer hvor svært det egentlig er at beskrive en brugergruppe.
Jeg kan ikke finde andre specifikke bøger om Persona.
Jeg tror, at hvis man vil arbejde med bogen, skal den suppleres med andre bøger om designprocesser i forhold til brugergrupper. Emnet er meget stort og har mange aspekter. Personligt har jeg svært ved i bogen at blive klog på, hvordan man konkret skal arbejde med Persona i praksis. Det forekommer mig lidt abstrakt, men sætter dog tanker i gang om vigtigheden af at designe brugergrupper.