Bøger / faglitteratur

Personcentreret rådgivning i en nøddeskal


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den amerikanske psykolog Carl Rogers' ideer gives en kort indføring i de grundlæggende metoder inden for klientcentreret terapi og rådgivning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Nyt opus fra I en nøddeskal-serien fra Dansk Psykologisk Forlag, hvor man i kort, tilgængelig form præsenterer en række terapeutiske metoders nøglebegreber. Personcentreret rådgivning er baserer sig på Carl Rogers' (1902-89) teori, hvor en grundlæggende antagelse er, at klienten er den bedste ekspert på sin egen indre verden. Bogen er oversat fra engelsk og henvender sig til den forudsætningsløse læser såvel eventuelle brugere af psykoterapi som udøvende terapeuter og enhver som måtte være interesseret i at orientere sig på området.

Forfatteren er underviser og leder på et uddannelsescenter for terapeuter. Bogen, som jeg betegner som populærvidenskabelig, er hans første på dansk. I en vekselvirkning mellem teori og anskueliggørende eksempler giver han en fin indføring i den person/klientcentrerede rådgivning såvel den til grund liggende teori, som den terapeutiske proces samt den alt afgørende klient/terapeutrelation. Bogen slutter med anbefalet læsning, Carl Rogers-litteraturliste og stikordsregister.

Klientcentreret terapi i psykiatrien, 2004 er en langt mere akademisk tilgang til emnet. Ellers findes ikke noget tilsvarende, og bogen anbefales anskaffet, hvor man har anskaffet de tidligere udgivelser i serien: Psykodynamisk rådgivning i en nøddeskal og Kognitiv terapi i en nøddeskal begge 2006.

Anbefalelsesværdig introduktion til en terapiform, som ligger i tråd med dem, der er oppe i tiden, hvor klient og terapeut er "ligeværdige" medspillere.


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)

af

af

Berit Fekkes

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)