Bogen består af en række artikler med især teoretisk og pædagogisk synsvinkel på friluftsliv, og den henvender sig primært til studerende på videregående uddannelser inden for friluftsliv og folk i branchen.
Foreningen Dansk Friluftsliv havde 25-års jubilæum i 2012, og i den anledning udkom antologien her med udvalgte artikler fra foreningens tidsskrift Dansk Friluftsliv fra årene 1998 til 2011 som opfølger på foreningens første antologi Friluftsliv og naturoplevelser : artikler om dansk friluftsliv, 1997. Artiklerne er udvalgt efter et teoretisk, pædagogisk og narrativt perspektiv på friluftsliv og er skrevet af 30 forskellige forfattere. Artiklerne handler om alle aldersgrupper fra børnehavebørn over skolebørn og unge til ældre, og nogle af dem bærer præg af at være opgaver i forbindelse med et studium. Enkelte af artiklerne er på norsk, og især én har et ret højt abstraktionsniveau, men ellers er de forholdsvis let tilgængelige. Noter og litteraturhenvisninger står umiddelbart efter den enkelte artikel.
Bibliotekerne har en del bøger om udepædagogik rettet mod børn samt nogle med bredere perspektiv på friluftsliv. Enkelte af forfatterne har også bidraget til Friluftsliv under forandring : en antologi om fremtidens friluftsliv, 2005 og Friluftsliv : natur, samfund og pædagogik, 2009, der dækker nogenlunde de samme emner, men er mere dybtgående og på et lidt højere niveau.
En rimeligt let tilgængelig antologi om friluftsliv primært for folk i branchen.