Bøger / faglitteratur

Peter Duffie, kort - og godt


Beskrivelse


Beskrivelser af mere end 100 korttricks af den skotske kortekspert Peter Duffie ledsaget af mange instruktive trin-for-trin fotos. For både begynderen og den mere drevne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. maj 2013

Henvender sig til lånere, der ønsker at lære korttricks. Der er tricks såvel for begynderen som for den mere drevne udi korttricks, men det massive antal tricks gør bogen mest anvendelige for den drevne, og ikke så oplagt som første bog om korttricks fx til børn og unge.

Bogen beskriver mere end 100 korttricks af den skotske kortekspert Peter Duffie. Tricksene er omhyggeligt udvalgt af forfatteren David Lindgren i samarbejde med Jesper Lorentzen. Den pædagogiske opbygning er fornuftigt den, at hvert kapitel beskriver de letteste tricks først og har de sværeste sidst. Bogens metode er tekst ledsaget af rigtigt mange instruktive trin-for-trin fotos. Efter en kort biografi af Peter Duffie følger de mere end 100 korttricks. Tricks er opdelt under en række overskrifter fx "Lad mig finde det", "Jeg vidste det", "En listig listig bog", "Kort på vandring", "Variationer over Prieto", "Sandwich til indsamlerne" og "En godtepose". Sidst i bogen et nyttigt leksikon over ord, der beskrives i bogen. Her kan man fx lære ord og begreber som "Braués add-greb", "Elmsleys ombytning" eller en "Hamman-tælling".

Samme forfatter har skrevet flere bøger om korttricks fx Kortmirakler. En bog meget mere henvendt til begynderen er fx Korttricks af Stephanie Turnbull og på dvd Fede korttricks.

Entusiastisk bog om korttricks, dog mest for den drevne udi kort-tryllekunstner. Mest for velassorterede hylder på større biblioteker.