Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Peter Nysgerrig


Beskrivelse


Om den nysgerrige abe, der bliver opdaget af manden med den gule hat og sejlet hele vejen over Atlanterhavet. Her ender han, efter mange forviklinger, i en zoologisk have.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karen Simonsen

d. 19. dec. 2018

Peter -- Pedal-bøgerne, som Gyldendal har udgivet, har en 1. del, som udkom i USA i 1941. Man må glæde sig over, at Illustrationsforlaget nu har taget initiativet til at udgive den. Peter er meget nysgerrig, hvad der er årsag til at han fanges af manden med den gule hat. Han er akkurat så foretagsom som i de andre høger, laver falsk brandalarm, kommer i fængsel, stikker af derfra osv. Udstyr og format er det kendte. Peter Nysgerrig er endda en kende mere charmerende, end Peter Pedal. Der kan ikke være tvivl om, at successen er hjemme på forhånd.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Holger Narud

d. 19. dec. 2018

Hovedpersonen er bedre kendt under navnet Peter Pedal. Er han slidt op, er her en afløser; i modsat fald er anskaffelse måske unødvendig. Den harmløst fornøjelige lille historie giver næppe de små andet end hvad de får fra billedhistorier i blade, film og fjernsyn. Kunstnerisk eller psykologisk er her ingen udvidelsesmuligheder for læseren. Underholdning der kan opdrage børnene til at forstå at bøger er ligegyldige.