En 11-årig pige er på ferie hos sine bedsteforældre i en bygd på Færøerne i 1960'erne. Fra hjemmet følger hun sine bedsteforældre, den hjemmeboende moster samt husholdersken. Hun vil gerne hjælpe til og gøre dem glade, hvilket desværre ikke er så ligetil. For læsere af bøger i et roligt tempo med vægt på person- og miljøskildringer.
Det er sommerferie, og vi hører om den 11-årige pige som er på ferie hos mormor og morfar, en ferie som strækker sig over mange uger. Her bor også moster, som endnu ikke har fundet den rigtig mand. Husholdersken bliver kaldt Tante og har et godt øje til morfar, hvilket er gengældt. Gennem pigens oplevelser gives et indblik i, hvor svært det kan være for et barn at tolke de voksnes ageren. Pigen spekulerer også meget på sin mor, som ikke har det så godt psykisk. "Nogle gange tænker jeg på om det ville være nemmere hvis mor var død", tænker hun bl.a. Vi hører også om telefonmanden, torskehovedmanden og mosters bekendtskaber, alt imens de i radioen fortæller om en krig i Vietnam.
Det er et godt greb at bruge en 11-årig som fortæller. Det gør de voksnes handlinger mere uskyldige, men også tankevækkende. Bogen er fortalt i et roligt tempo med mange indre monologer fra en meget tænkende, selvstændig og følsom fortæller.
Den forelskede unge foregår i samme periode og har også et barn som hovedperson.