Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Piger på hjernen


Beskrivelse


Christoffer går i 2.g og er kæreste med Amanda. De er indbegrebet af et par, og derfor kommer det som et lyn fra en klar himmel for ham, at han fyres af Amanda. Han kastes ud i et følelseskaos og tænker mange tanker om det uudtømmelige emne: forholdet mellem drenge og piger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Ungdomsbog for unge med kæresteproblemer, både fyre med forståelsesproblemer i forhold til pigerne og piger som gerne vil vide, hvordan drenge kan tænke og gøre, som de gør, vil hygge sig med denne klassiske ungdomsbog. Forside med pige i silhuet og bagsidenote sælger bogen fint.

Forfatteren har gennem årene bl.a. lavet flere ungdomsbøger - senest serien om Andreas med bl.a. Fucking forelsket, så han kender målgruppens sprog og problemer. Derfor bliver bogen vedkommende for unge læsere fra 13-14 år, mens læsere på hovedpersonernes alder nok ligger i den øverste ende af målgruppen. Christoffer med tilnavnet "Bommer" går i 2.g og er kæreste med Amanda. De er indbegrebet af et par, og derfor kommer det som et lyn fra en klar himmel for Bommer, at han fyres af Amanda. Med ham som jeg-fortælleren er bogen en grundig beskrivelse af hans indre tanker, oplevelser og ydre reaktioner på fyringen. Teksten er en god beskrivelse af det følelseskaos, han kastes ud i og rummer mange tanker om det uudtømmelige emne: forholdet mellem drenge og piger.

Det er en typisk ungdomsbog om kæresterier. En type der er kommet mange af for målgruppen, men samtidig også en genre, der har sine faste lånere til alle tider. Grundlæggende er problemerne universelle og tidløse, men her er rammen opdateret tidsmæssigt, og begge køn i målgruppen vil være underholdt fint.

Klassisk ungdomsbog om at være kærester, om ikke at være kærester længere samt om hemmeligheder og forskelle mellem kønnene.