Bøger / faglitteratur

Pilgrimsspor


Beskrivelse


Om de forskellige udtryk pilgrimsspiritualiteten kan have, primært i en protestantisk sammenhæng.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Katholm

2008

For alle der enten selv er pilgrimsvandrer eller gerne vil læse om den stigende interesse for pilgrimsrejser i den moderne tid.

Redaktøren har samlet bidrag fra en række historikere og teologer, der fokuserer på pilgrimsvandring i europæisk og kristen kontekst, her specielt i relation til en protestantisk sammenhæng. Ifølge forordet skal bogen "..kaste lys over nogle af de forskellige udtryk, pilgrimsspiritualiteten kan have i vor tid..som modbillede på nogle af de tendenser, vi ser afspejlet i den postmoderne livsverden." Bogens første del "Pilgrimsvandringens eksistentielle udtryk" fokuserer på det at være en moderne pilgrim i en kristen tradition. I anden del "Fra middelalder til modernitet" gennemgås pilgrimmens identitet gennem tiderne. I det sidste afsnit "Udviklingen af pilgrimsbevægelsen i Danmark" beskrives konkrete nye initiativer som fx at oprette herberger langs Hærvejen og udvikle vandreruter til klostre og kirker. Bogen er illustreret med fine farvefotografier og slutter med oplysninger om forfatterne og litteratur- og webhenvisninger.

Bogen supplerer med sit analyserende og aktuelle perspektiv den øvrige litteratur om emnet.

En velskrevet bog som giver en grundig indføring i begrebet pilgrimsrejse og en interessant analyse af den moderne interesse for dette emne. Desuden giver den en aktuel beskrivelse af nye danske initiativer på området.


Berlingske tidende

d. 12. apr. 2008

af

af

Jørgen Johansen

d. 12. apr. 2008