Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pirat Bent og Dødens skammekrog


Beskrivelse


Bent er 10 år, pirat og prins på øen Kukkeluk. Bent sendes på Piratskolen, fordi det skal man, når man er prins på Kukkelukøen og senere skal være kaptajn på et sørøverskib. I skolen får Pirat Bent Døden som lærer, og hun er skrap.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 20. okt. 2015

Den tredje bog om Pirat Bent der starter i skolen, og bor i en fantasiverden med pirater, eventyr og gys. For børn på 9-11 år.

Bent er 10 år, og pirat og prins på øen Kukkeluk. Bent sendes på Piratskolen, dels fordi han har ødelagt skibet Røde Yrsa, men også fordi det skal man, når man er prins på Kukkelukøen og senere skal være kaptajn på et sørøverskib. I skolen får Pirat Bent Døden som lærer, og hun er skrap. Bent får pisk, og han beslutter sig for at være mønsterelev, også selvom nogle af de andre mobber. Der kommer ny elev i klassen, Lotte, og Bent kommer til at sige noget han fortryder. Bent opdager at venskab og kammeratskab er vigtigt især hvis man skal være kaptajn på fx Røde Yrsa en gang.

En fantasifuld og skæv historie om en dreng i et eventyrligt sørøverunivers. Det er en grov humor og et ligefremt moderne sprog ligeud af posen, med ord som "fuck" og "spasse ud".

Bind 1 og 2 i serien hedder Pirat Bent og de magiske safirøjnePirat Bent og de stinkende sømændAnton Salems dukkehus og Pirat Bent og de stinkende sømænd. Bøgerne skal læses i rækkefølge, og ligner ikke rigtigt noget andet særlig meget. Humoren minder lidt om den der fx findes i Oscar K's bøger i serien "Dingo. Forbudt for børn". Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og unge, som fx Anton Salems dukkehusBind 1 og 2 i serien hedder Pirat Bent og de magiske safirøjne og . Bøgerne skal læses i rækkefølge, og ligner ikke rigtigt noget andet særlig meget. Humoren minder lidt om den der fx findes i Oscar K's bøger i serien "Dingo. Forbudt for børn". Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og unge, som fx Anton Salems dukkehusBind 1 og 2 i serien hedder Pirat Bent og de magiske safirøjne og Pirat Bent og de stinkende sømænd. Bøgerne skal læses i rækkefølge, og ligner ikke rigtigt noget andet særlig meget. Humoren minder lidt om den der fx findes i Oscar K's bøger i serien "Dingo. Forbudt for børn". Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og unge, som fx .