Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Piratfisk og palmesus : fra Tyrkiet til Tahiti


Beskrivelse


Forfatteren beretter om sin og ægtemanden Steens verdensomsejling. I denne første del fortæller hun om bådebyggeriet, de korte øvesejladser i Europa samt om den første del af sørejsen, der gik fra Finike i Tyrkiet over Atlanterhavet og via Panamakanalen til Tahiti.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 24. apr. 2013

Der er rigeligt med rejsebøger. Denne er en personlig (sine steder mere privat) beretning om to seniorers årelange sejlture på verdenshavene. Form og fokus gør, at den primært kan formidles til dem, der rumler med drømmen om at smide huslånet væk og søge eventyret. Ingen konkrete anvisninger, er således mest til inspiration frem for en praktisk guide.

Sejltur fra Tyrkiet til Tahiti. Både turiststeder og uberørt natur. Et åbent blik for det fremmedartede, men teksten dykker ikke i dybden med de kulturer, der stødes på. Privatprægede fotos giver lidt stemning af lysbilledforedrag for vennerne, men det trækker lidt op, at der er mange fotos. Teksten er tydelig og tospaltet sats. Første af tre bøger, der tilsammen dækker 10 års sejlads. Det antydes, at der har været familiemæssige omkostninger ved at lade familie og venner bag sig, men der dykkes ikke i dybden.

Inden for rejsebøgerne hører denne til i gruppen af inspiration og personlige beretninger. Her befinder fx Hjalte Tin og Nina Rasmussens bøger sig. Denne har samme entusiasme, omend den ikke er analyserende og debatterende som deres.

Personlig rejsebeskrivelse af et dansk pars årelange sejltur rundt i verden. Vinklen og de private fotos gør, at målgruppen vil være dem, der har samme udlængsel og vil inspireres af hurtige nedslag i eksotiske miljøer. Primært positiv i sin vinkel og uden konkrete rejsetips. Er budgettet stramt, kan den undværes men kan supplere rejsehylden på biblioteker, der både vil have guides og inspiration.


Berlingske tidende

d. 16. nov. 2013

af

af

Judith Betak, Gitte Holtze

d. 16. nov. 2013