Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Piratfiskerne


Beskrivelse


Krimi. De fire søskende Ida, Maj, Thor og Stig opdager sammen med deres far en ulovlig ruse i åen, hvor de fisker. De møder et par ubehagelige fyre, som jager dem væk fra stedet. En dag har de haft indbrud, og deres hund Ari er forsvundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 14. okt. 2010

Bogen kan bruges som læsetræning for større børn (drenge) 11-12 år, som ikke har den store lyst til læsning.

Forfatteren, der tidligere har udgivet Bøllevinger (09/48), Overhaling (2009) og SMS-digte (2007) har her skrevet en historie om ulovligt fiskeri i en å knyttet til nogle rockerlignende typer krydret med en række indbrud i området. En familie med far, mor og fire børn, hvor hovedparten har fiskeri som interesse, følges i et kort forløb, hvor de trues væk fra deres fiskeområde af de to rockerlignende typer. Senere har familien haft indbrud og deres veltrænede hund er væk. Naboen har set en hvid varevogn, og børnene finder den ved kroen. Efter en politijagt fanges de to mænd. Personerne kommer til at fremstå som stereotyper i historien. Godnathistorien om Store Bjørn og Lille Bjørn er interessant, men virker påklistret. Sproget flyder let (lix 17), men der er problemer med tegnsætning og anførselstegn. Påtænkt uøvede læsere er skrifttypen ikke særlig læsevenlig.

Serien Læselyn med titler som Dødsspringet og Snapshot har samme målgruppe. Den fanger bedre end nærværende titel bl.a. pga. de enkelte tegninger, der understøtter teksten for målgruppen.

En noget ujævn historie, som kan tjene til læsetræning for uøvede læsere (drenge) fra 11-12 år.