Bøger / skønlitteratur / roman

Pistolen


Beskrivelse


Krimi. På vej ud af cafeen snupper Jens Peter den forkerte jakke. Fatalt, da det viser sig, at der ligger en pistol i lommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 5. dec. 2014

Jens Peter kommer ved en fejl til at tage en forkert jakke på knagen, da han forlader cafeen. Uskyldigt, men fatalt for ham, da det viser sig, at der ligger en pistol i lommen. For unge og voksne læsesvage.

Lille letlæst krimi-historie om den lidt ensomme Jens Peter, der ved en fejl får taget en andens jakke på, da han forlader en cafe. Han bliver anholdt og fængslet, men de mange forviklinger løses, og det ser endda ud til, at Jens Peter via den uheldige hændelse får sig en kæreste og en svoger, der arbejder ved politiet. Lix- tallet er ikke oplyst. Kommer i forlagets "Krimi-let" serie.

Enkle sætningskonstruktioner, korte kapitler og meget dialog gør, at bogen henvender sig til voksne svage læsere og til danskundervisning for fremmedsprogede. Befinder sig i den nemmeste ende af skalaen. Personerne er stereotypt beskrevet. Handlingen helt usandsynlig, og samlet set virker plot og miljøbeskrivelser mest af alt som en gammel folkekomedie fra 1950'erne. Forsiden er dårligt tegnet og vil ikke tale til læsesvage.

Serien er af svingende kvalitet. Forlaget udgiver selv langt bedre bud på kvalitetslæsning for målgruppen, bl.a. "Greyline"-serien eller blot de almindelige i de forskellige farve-serier, som "Læseværkstedet. Rød". Et af de dårligste bud til målgruppen.