Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En fredelig by


Beskrivelse


Krimi. Peter mister en sæk med familiens vasketøj. Det ser ud til, at tyven er slagsbroren Bubba. Hvad vil mor sige? Hvad skal Peter gøre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 4. nov. 2011

En letlæst krimi i serien Krimi-let, som henvender sig til krimi- og historisk interesserede unge fra ca. 6. klasse (ca. 12 år) og voksne med læsehandikap - til fritidslæsning og læsetræning.

Krimi i 17 kapitler, hvor handlingen foregår i 50'erne. Mor har bedt Peter om at bringe familiens vasketøj til vaskeriet. På vejen bliver han fristet af et byggesæt i vinduet til en legetøjsbutik. Mens han går ind for at spørge om prisen, bliver sækken med vasketøj stjålet. Han finder ud af, at det må være byens tyveknægt, Bubba, der har stjålet det. Der sker forskellige, nærmest komedieagtige forviklinger og forvekslinger - både med spænding og humor - inden Peter får vasketøjet tilbage. Målgruppen får udover en krimi også et lille indblik i livet i 50'ernes Danmark. Personerne virker noget stereotype. Sproget er letlæst og med megen dialog. Typografien er forholdsvis lille. Forsiden minder om en scene fra en voksen dilettantforestilling. Forfatteren er mest kendt for "Adam-bøgerne".

Der findes adskillige krimier for målgruppen fx Manden i tårnet, 2007, som også er en historisk krimi. Jeg har ikke kendskab til nogen, der foregår i 50'erne.

Den letlæste krimi med ren 50'er nostalgi er spændende og med mange forviklinger og forvekslinger.