Bøger / faglitteratur / biografier

Plakatfuld


Beskrivelse


Samling af de plakater som Storm P. (1882-1949) skabte i løbet af sin karriere som Danmarks mest produktive humorist og om Storm P.'s plakater som kunstværker og som en del af vores kulturhistorie i første halvdel af 1900-tallet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2012

af

af

Kent Skov

d. 23. maj 2012

For interesserede i plakatkunst og - historie, i reklamehistorie og for de generelt interesserede i Storm Petersens brede og alsidige kunstneriske produktion.

Første samlede bogudgivelse med alle Storms plakater. Storm tegnede hele sin karriere parallelt med sin øvrige varierede virksomhed som kunstner, skuespiller og skribent. Stort set alle hans plakater er skabt til et specifikt, oftest kommercielt formål. Måske ikke så overraskende, idet et af hans første initiativer i voksenlivet var at etablere et reklamebureau. Motiverne spænder vidt - fra reklameplakater for sæbe, øl, hundekiks, lotteri, trafiksikkerhed og til egne teaterstykker og aviserne Ekstrabladet, BT og Berlingske, som han var tilknyttet gennem årene. Selv om plakaternes formål og budskaber var så forskellige, har de alle Storms karakteristika - den særlige streg, skrift og farveholdning, der fint gengives i bogen. Plakaterne findes på Storm P. Museet, der står bag udgivelsen, mens kritikeren P.M. Hornung har forfattet introduktionen om Storm og en umiddelbart tilgængelig ledsagende tekst, hvor han uddyber og perspektiverer de enkelte plakater og sætter dem ind i en tidsmæssig og kunstnerisk kontekst.

Om Storms kunstproduktion findes også De kulørte sider, der samler de farvelagte vittighedssider i Berlingske tidende i 1930'erne. Tegninger og malerier er også gengivet i Storm P. - satire og humor og Maleren Storm P..

Veltilrettelagt bog med gengivelse af Storms samlede plakatproduktion med ledsagende tekster.


Journalisten

2012, nr. 6

af

af

Andreas Marckmann Andreassen

2012, nr. 6


Kunstmagasinet Janus

2013, nr. 2

af

af

Erik Meistrup

2013, nr. 2


North-debat

Nr. 119 (2012) = North-art magazine nr. 138 (2012)

af

af

Troels Laursen

Nr. 119 (2012) = North-art magazine nr. 138 (2012)