Bøger / faglitteratur / kogebøger

Plantkuren : din mad, dit liv : forebyg og overvind bryst- og prostatakræft ved hjælp af det, du spiser : kostråd og 288 enkle opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Alma Lind Jensen

d. 6. dec. 2010

For kvinder med brystkræft eller kræft i æggestokkene og mænd med prostatakræft. Desuden for mennesker, der gerne vil forebygge de nævnte sygdomme samt for alternative behandlere.

Jane Plant har selv haft brystcancer, som hun er kommet igennem ved at ændre sin kost radikalt. Herom har hun før skrevet og fået oversat til dansk. Hendes mistanke til kostens indflydelse på kræftforekomst rettes først og fremmest mod mælk som den store synder. Dels på grund af hormoner og hormonlignende stoffer i mælken og dels på grund af selve kalken. Hovedargumentationen for at mælk er sundt for mennesker er, at vi har brug for kalken til at opretholde knoglernes styrke. Jane Plant mener, at vi er bedre tjent med at hente kalken hos grønne planter, frugter og bær. Desuden skal kosten bestå af rene, økologiske råvarer. Det er grundprincipperne, som redegøres for i starten af bogen, hvorefter hovedparten består af opskrifter til alle lejligheder. Hendes teorier og praktiske anvisninger vil kunne bruges i behandlings- og forebyggelsesøjemed.

Bogen er en praktisk videreførelse af forfatterens Dit liv i dine hænder, som er teksttung og videnskabelig, mens denne nye titel kan kaperes af alle voksne danskere med almindeligt sprog og forståelsesniveau. Ellers findes der mange bøger om sammenhængen mellem kost og kræft senest Mad der rykker.

Bogen informerer kort om kurens grundprincipper, men består fortrins vis af madopskrifter, hvor man kan få mange gode idéer - desværre uden illustrationer.