Bøger / faglitteratur

Plastikkirurgi - en guide


Beskrivelse


Størstedelen af bogen gennemgår de mest populære skønhedsoperationer trin for trin med før- og efter fotos. Her beskrives fx ansigtsløftning, retning af næse, brystrekonstruktion, fedtsugning osv. Derudover er der også afsnit om botox, gel fillers, laser og mælkesyrebehandling. Samt interviews med plastikkirurger og patienter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 7. nov. 2011

Bogen vil blive læst med interesse af den voksende skare af potentielle brugere af plastikkirugi, vil også blive efterspurgt til fx skoleopgaver.

Først gennemgår forfatterne grundigt, hvad man skal overveje, og hvordan man forholder sig op til operationen. Dernæst gennemgås de populæreste skønhedsoperationer trin for trin med tegninger og fotos af personer før og efter fx ansigtsløftning, retning af næse, brystrekonstruktion osv. Vi hører også om Botox, gel fillers, laser og mælkesyrebehandling. Efterforløbet og den risiko, der kan være ved indgrebet beskrives også. Bogens sidste del består af interviews med flere plastikkirurger og patienter, som giver et nuanceret billede af resultaterne. De to forfattere er læger, Bo Jønsson tidligere overlæge i plastikkirurgi på Rigshospitalet.

I mange år er der ikke udkommet noget på dansk om emnet, men i 2008 kom Skøn hele livet af Benedikte Thuesen, der har et mere fortællende afsnit om skønhedsidealer gennem tiderne, den har færre illustrationer af de enkelte indgreb. Kosmetiske operationer af plastikkirurg Eeva Kalaja Petersen er netop udkommet, det er en meget grundig guide med mange illustrationer, fx er der 8 sider med fotos af næseoperationer.

Vi har længe manglet emnet, men nu er der hele tre bøger. De to nyeste er begge gode bud, Kalaja Petersens har dog lidt flere illustrationer. Hvis man overvejer et indgreb, vil man være interesseret i flere fagfolks udlægning, derfor vil begge blive efterspurgte.


Ugeskrift for læger

Årg. 174, nr. 7 (2012)

af

af

Lars B. Stolle

Årg. 174, nr. 7 (2012)