Bøger / faglitteratur / vejledninger

Podcasterens håndbog


Beskrivelse


Guide til produktion af podcast med vejledning vedrørende koncept, udstyr, optagelse, redigering, udgivelse og finansiering.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 25. feb. 2020

Oplysende og struktureret guide til at lave egne podcasts. Med denne håndbog har man et fint overblik og er godt klædt på til at skabe sine egne podcasts. For læsere som er interesseret i emnet.

Tre forskellige podcastere, Anna Hjortsø, Nalle Kirkvåg og Mikkel Løfgren Rud, giver her deres erfaringer og gode råd videre til andre som vil lave egne podcasts. De har en faglig baggrund indenfor journalistik og kommunikation. Bogen er en vejledning og en trin-for-trin hjælp, som er opdelt i følgende 4 faser: "På tegnebrættet" om bl.a. koncept og genre, "Bag mikrofonen" om bl.a. reportage og speak, "I klipperummet" om redigering og mix og "Ude i verden" om udgivelse, lytterne og pengene. Indenfor alle faser er der underkategorier og uddybninger af samtlige emner. I slutningen af hvert kapitel er der forslag til videre læsning.

Fantastisk og glimrende håndbog for dem som vil i gang med at lave deres egne podcasts. Kan anbefales både som læsning inden man går i gang og som opslagsværk i processen undervejs. Er rigtig fin til nybegyndere indenfor emnet, men kan også sagtens bruges af de erfarne podcastere.

Ønsker man at supplere læsningen med en anden bog som også fortæller om kunsten at lave podcasts, så kan Podcastbogen af Dorte Palle og Tor Arnbjørn anbefales.