Bøger / faglitteratur

Politik i Europa : konflikt, samarbejde og institutioner i de europæiske politiske systemer


Beskrivelse


Om hvordan de demokratiske styrer i Europa udmønter det politiske liv, med gennemgang af magtens tredeling, begreber som føderalisme, partisystemer, valgsystemer, velfærdsstat og parlamenternes forhold til andre samfundsinteressenter. Samt hvilke forskelle, de enkelte europæiske lande har i deres organisering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 2. feb. 2010

En lærebog for gymnasier, seminarier og universiteter. Den kan dog bruges af alle, der interesserer sig for, hvordan det politiske liv udmønter sig i europæiske lande.

P.N., professor i statskundskab ved K.U., har her skrevet en kortfattet og præcis introduktion til måden, hvorpå de demokratiske styrer i Europa udmønter det politiske liv. Bogen taler om "en usædvanlig grad af politisk "biodiversitet"", og med en højere grad af overnationalt samarbejde, er det en stor fordel at kende de forskelle, de enkelte europæiske lande har i deres organisering. De europæiske lande er her lande i EU plus Norge og Schweiz, ligesom der sammenlignes med USA og Canada. Her er gennemgang af magtens tredeling, begreber som føderalisme, partisystemer, valgsystemer, velfærdsstat og parlamenternes forhold til andre samfundsinteressenter. Efter hvert kapitel er der en opsummering af kapitlets hovedpunkter og forslag til opgaver. Sidst i bogen er der minileksikon, litteratur, internetadresser og register. Sproget, opsætningen med faktabokse, tabeller og illustrationer, gør det komplekse stof lettere tilgængeligt, så alle interesserede kan læse bogen.

I 2009 kom den store Klassisk og moderne politisk teori. Til sammenligning er denne bog let og overskuelig.

En fin introduktion til et komplekst emne.