Bøger / faglitteratur til børn

Politikens anatomiske atlas : menneskekroppens opbygning, funktioner og sygdomme


Beskrivelse


Celler, hud, skelettet, muskler, nerver, hormoner, hjerte-karsystemet, immunsystemet, vejrtrækning, fordøjelse, urinvejene, forplantning samt menneskets udvikling. Skematiske tegninger og mikroskopifotos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 1996

af

af

Lis Pedersen

d. 30. apr. 1996

Politikens anatomiske atlas er inddelt i en række hovedafsnit, fx nervesystemet, hjerte-karsystemet, vejrtrækningssystemet, menneskets udvikling, og inden for hvert afsnit er der dobbeltafsnit om delemner som hjertets opbygning, hjertefunktionen, blodkar og blod, de sidste sider i et hovedafsnit er som hovedregel sygdomme inden for området. Bogen afsluttes med et minilex over meget forskellige emner og ord, fx milt, sekundær, skrumpelever. Alle sider består for en meget stor dels vedkommende af skematiske tegninger, fine mikroskopifotos og enkelte fotos. Bogen har indholdsfortegnelse, register og fotoliste. Der er et væld af informationer i bogen, men det er nok en bog, som kommer bedst til sin ret, når den står permanent i den private reol, så den er inden for rækkevidde, når man lige skal se, hvordan øresneglen egentligt ser ud. Der er nemlig så mange oplysninger om så mange emner, at det hele er for overfladisk til at kunne bruges systematisk.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 1996

af

af

Steen Agger (skole)

d. 30. apr. 1996

Et billede kan sige mere end hundrede ord. Og selv om der da også er masser af tekst i dette anatomiske atlas, er det først og fremmest de over 1000 flotte og instruktive illustrationer, der imponerer. De består bl.a. af store og små farvetegninger samt mikroskopi-, røntgen- og computerbaserede fotografier. Bogen fortæller om menneskekroppens bygning og funktion samt om sygdomme, sygdomsbehandling og menneskets udvikling fra befrugtning til voksen. Bagest findes et mini-lex samt stikordsregister. Hvert afsnit indledes med en brødtekst. Desuden findes tekst rundt om på opslagene i god kontakt med tilhørende illustrationer. Et flot værk. Desværre er det med sine mange fagudtryk og koncentrerede tekst for vanskeligt til folkeskolens elever.


Gymnasieskolen

Årg. 79, nr. 13 (1996)

af

af

Marianne Frøsig

Årg. 79, nr. 13 (1996)


Folkeskolen

Årg. 113, nr. 23 (1996)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 113, nr. 23 (1996)