Bøger / faglitteratur til børn / hækleopskrifter

Politikens hæklebog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter på bl.a. blomster, huer, sjaler, armbånd, halstørklæder og plaider samt gennemgang af hæklingens grundteknikker med trin for trin-tegninger og forslag til de enkelte teknikkers anvendelse ved forskellige modeller.

Indhold

Før du går i gang ; Grundmasker ; Ind- og udtagninger ; Figurer ; Gruppemasker ; Filéthækling ; Flæsehækling ; Hæklemønstre ; Irsk hækling ; Flerfarvehækling ; Perlehækling ; Hækling med pailletter ; Tunesisk hækling ; Gimpning ; Løkkehækling ; Picothækling ; Hækling efter mønstre ; Montering ; Knapper og knaphuller ; Snore, frynser, kvaster, pomponer m.m. ; Garner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Laura Michelsen

2007

Efter at det i en del år igen har været moderne at strikke, og forlagene har udgivet en del strikkebøger, er hækling også blevet in. Bortset fra Politikens strikke- og hæklebog fra 2005 har de fleste hidtidige hæklebøger haft fokus på et bestemt produkt. Det er mest huer, halstørklæder og sjaler, man finder i disse bøger. Med Politikens hæklebog får vi nu en grundbog kun om hækling, men med alle de forskellige teknikker og typer hækling og med eksempler på mange forskellige produkter. Udover hatte og sjaler finder man i bogen hæklede tasker, bælter, smykker og ting til boligen. Bl.a. puder og plaider. Hvad angår det sidste er Lær at hækle : 20 ting til boligen fra 2003 dog stadig den bedste. Forklaringerne er letforståelige og ledsaget af tydelige illustrationer og gode fotos af det færdige resultat. De hæklede modeller er meget forskellige i stil, og man kan både finde mormor- og oldemoragtige opskrifter og mere hippe og kitchede ting. En rigtig god grundbog, der samler meget af det, som er spredt i andre bøger om hækling i én bog. Sødt gammelrosa omslag der svarer fint til indholdet.