Bøger / faglitteratur / biografier

Præsten der ikke kunne synge


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beretning om forfatterens morfar, Jens Knudsens (1868-1944) liv som præst i USA og Canada fra begyndelsen af 1900-tallet til 1935 hvor han vendte hjem og blev ansat ved Martinskirken på Frederiksberg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 19. mar. 2013

Til læsere af nybygger-, udvandrings- og missionshistorie.

Forfatteren fortæller historien om sin morfar Jens Knudsens liv som dansk præst i USA i begyndelsen af 1900-tallet. Beretningen kan til at begynde med virke en anelse privat, men som bogen skrider frem, og vi hører om familiens rejse til og ophold i først Midtvesten og siden Brooklyn, New York, bliver den stadig mere vedkommende for den almindelige læser, som får et fint indblik i danske kirkefolks virke i USA i perioden. Fokus er dog primært på Knudsen familien med dens 8 børn og, udover Jens Knudsen selv, hører vi en del om den næstældste datter Sigge, hvis mand også er præst og virker først på New Zealand og siden i Japan. Vi får indtryk af en modig og gudfrygtig familie, der vægter kaldet til at tjene Gud højt og konsekvent. Efter 25 år i USA vender Jens Knudsen med sin kone tilbage til Danmark og virker i en periode som præst ved Martinskirken på Frederiksberg. Bogens titel og forside signalerer lidt misvisende mere roman i Morten Korch stilen end biografi.

Umiddelbart fik bogen mig til at tænke på Vilhelm Mobergs Udvandrerne, skønt det er en romanserie. Jeg har ikke kunnet finde en lignende faglitterær titel. Beslægtede titler handler primært om danske udvandrere men uden det kristne fokus.

Fin, lille helstøbt beretning, der får rakt ud over det private og formår at engagere læseren i sine personer.


Kristeligt dagblad

d. 13. apr. 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 13. apr. 2013