Bøger / faglitteratur / bibliografier

Præstér under pres : guide til mental styrke i sport, kunst og erhvervsliv


Beskrivelse


Med afsæt i sportspsykologi, ACT (acceptance and commitment therapy) og mindfulness gives vejledning til, hvordan man udvikler mental styrke og lærer at præstere under pres. Med øvelser og cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. aug. 2016

Guide til træning i mental styrke, så man kan holde fokus på opgaven og præstere optimalt under pres. Til læsere, som gennemfører præstationer med højt forventningspres.

Forfatterne har erfaring som sportspsykologiske konsulenter og bygger denne brugsbog på kognitiv psykologi, med elementer som acceptance and commitment therapy (ACT) og opmærksomhedstræning (mindfulness). De guider læseren igennem fire skridt til mental styrke, som omfatter at kende sin mission og værdier, at registrere, acceptere og give slip på ubehagelige tanker og følelser, og at re-fokusere med værdibaseret handling, når det gælder (3R-modellen). Der gives konkrete eksempler på gennemførelse af metoden og øvelserne fra deres arbejde med atleter, musikere og erhvervsfolk. De punkterer myten om, at man kan kontrollere sine tanker og følelser under pres. Bogen slutter med cases til inspiration.

En god og gedigen kognitiv 4-trins metode til opnåelse af mental styrke med eksempler fra især sportsverdenen, men metoden og de tilhørende enkle øvelser kan anvendes af alle, som gang på gang skal yde en optimal præstation under pres, og som vil mentaltræne seriøst. Der gives glimrende lyd-guidning til øvelserne via QR-koder i bogen.

Anbefalingerne i Den store præstationNøglen til din hjerne kan, som denne, bruges af sportsfolk, i erhvervslivet, og i det offentlige. Nøglen til din hjerne er mentaltræning for menigmandAnbefalingerne i Den store præstation kan, som denne, bruges af sportsfolk, i erhvervslivet, og i det offentlige. er mentaltræning for menigmand.