Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pragtfuldt, pragtfuldt!


Beskrivelse


Morten er svend på farens autoværksted i en lille by på Sjælland. Moren er død af druk og en aften går det i fuldskab helt galt for faderen. Hvordan skal Morten nu klare sig?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 6. jan. 2015

Et autoværksted i provinsen. Far, søn og Polak og en aften, hvor alting går galt. Men for sønnen Morten bliver det også starten på et nyt liv. Udviklingsroman for unge og voksne.

Gennem et halvt år fortæller den unge Morten om sit liv i en lille by i nærheden af Ringsted. Han er svend på fars værksted, hvor der også arbejder en polak. Moren er død af druk kort forinden, og nu skal far og søn få en hverdag og et liv op at stå. Det går helt galt en aften med for meget druk, hvor faren slår Polak ihjel. Morten tvinges til at fortælle en dækhistorie, og mens faren sidder varetægtsfængslet, kører Morten værkstedet videre. Men i garagen holder en gammel Austin Healey, som han arbejder på. Da den er fin og køreklar, er han det måske også selv og rede til at tage hånd om sin egen skæbne i stedet for at lade sig bruge af omgivelserne.

Her er både provinsliv og drengerøvsstemning, men bogen lever især stærkt på den trøstesløse miljøskildring og den insisterende fortællerstemme. Der bliver sagt så meget mellem linierne, og jeg havde det, som jeg så en film. En velskrevet og meget stilsikker roman for især drenge fra 14 år, men også voksne. Forsiden er enkel og markant.

Drengeliv i provinsen er beskrevet i FlugtenTranedansNexø Trawl, Tranedans og Nexø TrawlDrengeliv i provinsen er beskrevet i Flugten, og Nexø TrawlDrengeliv i provinsen er beskrevet i Flugten, Tranedans og .


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2015

af

af

Monica Severin

d. 24. sep. 2015

Fupz mestrer det underspilledes kunst sublimt i denne stilsikre og grumme ungdomsroman fra udkanten af provinsen og fra indersiden af en ung mands liv. Åh hvor er det altså skønt at læse denne bog, so...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. feb. 2015

af

af

Lars Stubbe Arndal

d. 16. feb. 2015


Berlingske tidende

d. 10. jan. 2015

af

af

Kari Sønsthagen

d. 10. jan. 2015


Politiken

d. 25. jan. 2015

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 25. jan. 2015


Information

d. 9. jan. 2015

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 9. jan. 2015


Weekendavisen

d. 23. jan. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. jan. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 4 (2015)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 68, nr. 4 (2015)