Bøger / faglitteratur

Problemskabende adfærd ved udviklingsforstyrrelser eller udviklingshæmning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Praktisk og teoretisk bog om håndtering af problemskabende adfærd - fra trods over vold til selvskade. Med udgangspunkt i affektteori gør forfatteren op med konsekvenspædagogikken, adfærdsterapien og andre metoder, der som udgangspunkt har at ændre adfærd, og tilbyder metoder, som afspejler det humanistiske menneskesyn, der dominerer både specialpædagogikken og omsorgen i dag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. okt. 2010

Bogen er skrevet til forældre til børn med udviklingsforstyrrelser så som ADHD, Aspergers eller Tourettes syndrom, Downs syndrom eller anden udviklingshæmning. Ligesom den kan bruges af omsorgspersonale i botilbud og døgninstitutioner, rehabilitering, skoler og til en vis grad i psykiatrien.

Forfatteren er psykolog med lang erfaring i håndtering af problemskabende adfærd. Han lægger vægt på, at han er praktiker, hvilket gør, at bogen ikke er tynget af, men dog baseret på - forskning. Den er oversat fra svensk, men fungerer upåklageligt også i dansk kontekst. Problemskabende adfærd kan være at slå, bide, skrige, skade sig selv eller andre former for adfærd, forældre og personale ikke er glade for. Overfor børn med udviklingsforstyrrelser dur de almindelige voksenreaktioner ikke. Bogen viser i teori og med eksempler, hvordan voksne kan imødegå disse udbrud, så der kommer ro på dagligdag og omgangsformer til gavn for alle parter. Ret godt gået i betragtning af, hvor vidt forskelligt disse udviklingsforstyrrelser giver sig til udtryk. Enkel, empatisk sprogtone, som gør bogen en rar oplevelse at læse.

Af andre velkvalificerede bud på, hvordan man hensigtsmæssigt omgås disse sårbare børn og unge kan nævnes Børn med blandingsdiagnoser, 2008, som også er henvendt til forældre.

Bogen er med sit veldokumenterede fundament og mange genkendelige situationer en gedigen støtte og inspiration for forældre og og andre, der skal omgås børn med adfærds- og udviklingsforstyrrelser.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Birgit Marott

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Birgit Marott

Årg. 48, nr. 2 (2011)