Bøger / faglitteratur / erindringer

Psykiatrien tur-retur


Beskrivelse


Camille Thellefsen (f. 1967) fortæller om livet med de psykiske konsekvenser af farens misbrug. Om et langt forløb med utallige diagnoser og indlæggelser, og om hvordan hun i dag lever med diagnosen paranoid skizofreni.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 15. nov. 2016

En barndom med groft omsorgssvigt præger Camille Thellefsens voksenliv, og hun har igennem de sidste 15 år været psykiatrisk indlagt 18 gange. For alle der vil vide mere om, hvordan det er at leve med en eller flere psykiske sygdomme.

Fra Camille er 4 år til hun er 17 år bliver hun groft misbrugt seksuelt af sin far, om hvilket hun i 2005 udgav Kunstmalerens datter. Nu mere end 10 år senere fortæller hun om livet med de psykiske konsekvenser af farens misbrug. Efter et langt forløb med utallige diagnoser og indlæggelser, fortæller hun om, hvordan forløbet har været, og hvordan hun i dag er kommet videre og lever med diagnosen paranoid skizofreni. Hendes skizofreni er udløst af farens misbrug, og den udmønter sig i, at hun hører stemmer, der nedgør hende og bl.a. får hende til udøve selvskade gennem fx cutting eller til at stoppe med at tage den medicin, der holder stemmerne på afstand. I dag bor Camille i et døgntilbud, og det er mere end 3 år siden hun sidst har været indlagt.

Bogen er ligesom sin forgænger barsk, men også nødvendig læsning. Camille beretter åbent og hudløst ærligt på en måde, der går lige ind, og man efterlades med en større indsigt i livet med en psykisk sygdom.

Tilbage i 2005 udgav forfatteren Kunstmalerens datter om den barndom med incest, der lagde grunden til hendes liv med indlæggelser, forskellige diagnoser og utallige møder med psykiatrien.


Dansk musikterapi

Årg. 14, nr. 2 (2017)

af

af

Helle Mumm

Årg. 14, nr. 2 (2017)