Psykisk syges livshistorier, i hvilke personen er i centrum. Kan med stort udbytte læses af psykisk syge, pårørende og behandlere i psykiatrien.
Bogen er My Buemanns afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole. Fire mænd og to kvinder med psykiatriske diagnoser fortæller deres livshistorie. Personerne er almindelige mennesker, hvis udfordringer i livet skubber dem ud på en nedtur, fordi de har et sårbart sind, eller kommer fra dysfunktionelle familier. I bogen møder vi fx Lars, der som 6-årig blev indlagt på sygehuset og igennem længere tid blev fejlopereret og ufølsomt behandlet, før han blev sendt videre til Rigshospitalet for at få rettet op på skaderne. Derefter blev han mobbet i skolen pga. af sin defekt, spaltet urinrør, og allerede som 13-årig begyndte han at tage stoffer. Bogen er illustreret med Buemanns tegninger.
Livshistorien er vigtig, hvis du vil forstå et menneske, siger Buemann, og det er netop disse levende fortalte livshistorier, som gør det så krystalklart, hvorfor personerne i denne bog fik en psykisk diagnose, og ikke mindst deres vej til den. Buemann menneskeliggør diagnosen, og levendegør de seks rollemodeller, som hun kalder dem, med sine følsomme tegninger, der taler til følelserne.
I Egentlig altid mest levendeGal eller normal fortæller 13 unge om deres psykiske lidelser. I Gal eller normal fortæller 5 personer med psykiatrisk diagnoser og 4 med andre diagnoser, hver deres historieI Egentlig altid mest levende fortæller 13 unge om deres psykiske lidelser. I fortæller 5 personer med psykiatrisk diagnoser og 4 med andre diagnoser, hver deres historie.