Bøger / faglitteratur

Psykologi på 30 sekunder : de 50 mest tankevækkende psykologiske teorier - hver især forklaret på et halvt minut


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. sep. 2019

Kortfattet forklaring af 50 psykologiske teorier, samt introduktion til 7 personer, der har haft indflydelse på psykologien. Til læsere, der ønsker et hurtigt overblik over psykologiens udvikling.

Hvert afsnit indledes med en ordliste med definitioner, og teorierne præsenteres på en enkelt side, sammen med klummerne "Stof til eftertanke" og "Kort fortalt" og med et modstillet billede. Beslægtede teorier præsenteres samlet under overskrifterne "Vækst & udvikling", "Beslutninger & følelser", "Socialpsykologi", "Det som adskiller os", "Forstyrrede sind", og "Tanker & sprog". De 7 biograferede personer er Sigmund Freud, Jean Piaget, William James, Stanley Milgram, Hans Eysenck, Aaron Beck og Elizabeth Loftus. Litteraturliste og register. Bidragyderne til bogen er henholdsvis klinisk psykolog og udviklingsneurobiolog.

Bogen er velegnet som en første og hurtig introduktion til psykologiens centrale begreber, forskningsområder og fortidige og nutidige personer, samt som opslagsværk over psykologiske teorier. Den er solidt indpakket med glittet papir og fine retro-agtige billeder.

Klassisk og moderne psykologisk teoriPsykologiens bjergtoppe er en grundbog om psykologiske skoler, teorier, temaer, og hovedskikkelser fra 1800-tallet til nutiden. Psykologiens bjergtoppe giver en kortfattet gennemgang af 6 forskere, der har dannet skole indenfor psykologienKlassisk og moderne psykologisk teori er en grundbog om psykologiske skoler, teorier, temaer, og hovedskikkelser fra 1800-tallet til nutiden. giver en kortfattet gennemgang af 6 forskere, der har dannet skole indenfor psykologien.