Bøger / faglitteratur

Public service i netværkssamfundet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Conni Boll Christensen

2008

Præsentation af resultater og perspektiver i et stort forskningsprogram afsluttet i 2006 om bl.a. de nationale public service-institutioners fremtid. Vil interessere studerende og forskere ved videregående medieuddannelser.

Januar 2007 underskrev kulturministeren en public service-kontrakt med DR for perioden 2007-2010. Her fastlægges de programmæssige forpligtelser DR skal opfylde for de årlige ca. 3,3 mia. licenskr. Bl.a. præciseres det, at DR skal tilbyde public service-indhold på alle relevante teknologiske platforme til hele befolkningen. Mon ikke der har været skelet kraftigt til nærværende bogs analyser, da kontraktens indhold skulle fastlægges. Her undersøges forskellige aspekter ved digitaliseringen af medierne. Frands Mortensen, som er velkendt i bibliotekssammenhænge, har redigeret artiklerne, der handler om DR's digitale strategier, public service broadcasting på internettet, digitalt interaktivt tv, Eu og statsstøtte, privatisering af TV2 og redefinering af public service broadcasting for det 21. århundrede. Artiklerne, hvoraf en enkelt er på norsk, er uden illustrationer, skrevet i et akademisk sprog og afsluttes alle med kildehenvisninger.

DR og TV2 - i folkets tjeneste? : public service - medier og demokrati (2008) henvender sig til en bredere målgruppe.

2006 blev forskningsprogrammet "Medier og demokrati i netværks-samfundet" afsluttet, dele af overvejelserne offentliggøres her for de, der interesserer sig for udviklingen af public service-området.