Bøger / faglitteratur til børn / quizzer

Quiz om farver - for de helt små


Beskrivelse


400 spørgsmål om farver opdelt i kategorier som dyr, jul, mad og sange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 15. sep. 2015

Quizbog for børn mellem to og fem år om farver. 400 spørgsmål i kategorier som dyr, jul, mad og sange, velegnet til at skabe sproglig opmærksomhed.

Et lille hæfte med 400 forskellige spørgsmål, som alle har farver som fælles tema. Spørgsmålene er grupperet i emner og kan være af typen som vælg mellem flere muligheder; kan dette dyr være hvidt? En svane, en delfin, en giraf m.fl., eller hvilken farve synger vi om i julesange som "Dejlig er den himmel blå". Eller det kan være som denne opgave. Nævn et dyr, som er hvidt, gråt eller gult med sorte striber. Bogens illustrationer er farvelagte og ligner computergrafik. Der er ret få svar i bogen, den voksne forudsættes at kende de fleste. Et forord beskriver kort, hvad tanken er bag bogen, og hvordan den kan bruges. Forfatteren kendes også for andre bøger af samme type.

Et udmærket lille hæfte, som jeg tror kan være fint at tage frem i både hjem og institution og lige køre et par quizzer af fx som indledning til morgensamling eller såmænd også ude på bibliotekerne før en rime eller eventyrtime. Flere af quizzerne kan også bruges af to-sprogede børn. Det er en bog tænkt til en voksen quizmaster og ikke som en kikke-sammen-bog, så de lidt kedelige illustrationer har ikke den store betydning.

Forfatteren har lavet andre quizbøger for samme målgruppe, bl.a. disse De allermindste quizzer. [Bind 1] og De mindste quizzer. [Bind 1]De allermindste quizzer. Bind 1De mindste quizzer. Bind 1Forfatteren har lavet andre quizbøger for samme målgruppe, bl.a. disse De allermindste quizzer. [Bind 1] og De mindste quizzer. [Bind 1].Informationer og udgaver