Bøger / faglitteratur / rejseguides

Rajasthan - med Delhi & Agra


Beskrivelse


I tekst og fotos beskrives den indiske delstat Rajasthan - dens historie, befolkning, seværdigheder, praktiske oplysninger mm. Ednvidere detaljeret beskrivelse af de enkelte destinationer i Rajasthan, der giver et billede af det spraglede, støjende og kærige Indien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 28. apr. 2014

Inspirations- og fotobog om Indiens største stat Rajasthan. For dem, der planlægger en rejse, eller vil se og læse om dette spraglede område.

Forfatteren kendes fra en tidligere, lignende udgivelse om Burma. Bogen er i to dele. Første del beskriver, hvad nævnes som turistdata, altså de berøringspunkter, man som rejsende får med landet. Disse i en lettere tilfældig rækkefølge. Her gives gode råd til fx transport, sygdomme og omgang med penge. Rajasthans historie ridses også kort op. Anden del beskæftiger sig med en række udvalgte destinationer i Rajahsthan, hvor forter og andre seværdigheder får en fremtrædende plads. Miljø og mennesker på de enkelte steder beskrives også sporadisk. Tonen i bogen er personlig, uhøjtidelig, og snakkende. Store som små emner vendes, og krydres gennem bogen med små historier, fakta og oplevelser. Målet med bogen er ikke at være en effektiv rejseguide, men at give informationer, rejselyst og lokke rejsende væk fra den gængse sti. Bogen er fyldt af flotte fotos, der dog lægger en del vægt på portrætter af folket, frem for landet. Der bliver også plads til lidt fotosnak. Enkelte fotos og illustrationer er lånte. Der afsluttes med en kort ord-liste.

Indien er velbeskrevet mht. rejselittratur. Af mere reelle rejseguides kan nævnes Oplev Indien og bøger om områderne i serierne Lonely planet og Footprint travel guides (på engelsk).

En fin fotobog der beskriver et område ganske fornuftigt og prikker til rejselysten.