Bøger / faglitteratur

Rangertraktorer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 28. maj 2019

Bog om de danske jernbaners mindre beskrevne rangertraktorer, som var trækkraft for fx godsvogne. Om deres fremkomst og frem til nyere tid med en masse fakta. For interesserede i dansk jernbanehistorie samt kendere af serien "Motormateriel".

Bogen er 9. del af serien "Motormateriel", som hermed kun mangler et enkelt bind for at være fuldført. Nærværende bind beskriver de såkaldte rangertraktorer, som erstattede heste eller menneskelig håndkraft, når man skulle flytte rundt på togenheder på stationerne i gamle dage. Bogen er inddelt i kapitler om fabrikker og produktion, herunder historie og udvikling af materiel og deres anvendelse ved banerne. Herefter beskrives detaljeret typer og kategorier af modeller. Den indeholder masser at tegninger og fotografier, produktionsdata samt banelister. Forfatter John Poulsen er skribent ved bl.a. Jernbanehistorisk årbogJernbanen og JernbanenBogen er 9. del af serien "Motormateriel", som hermed kun mangler et enkelt bind for at være fuldført. Nærværende bind beskriver de såkaldte rangertraktorer, som erstattede heste eller menneskelig håndkraft, når man skulle flytte rundt på togenheder på stationerne i gamle dage. Bogen er inddelt i kapitler om fabrikker og produktion, herunder historie og udvikling af materiel og deres anvendelse ved banerne. Herefter beskrives detaljeret typer og kategorier af modeller. Den indeholder masser at tegninger og fotografier, produktionsdata samt banelister. Forfatter John Poulsen er skribent ved bl.a. Jernbanehistorisk årbog og .

Flot formidlet emne og en bog med en imponerende detaljerigdom af fakta og herlige fotografier fra gamle togdage, som generelt i serien.

Interesserede kan henvises til serien "Motormateriel" som holder et generelt højt niveau. Ellers findes intet samlet i dansk bogform om rangertraktorer.


Jernbanen

2019, nr. 6

af

af

Tommy O. Jensen (f. 1963-05-31)

2019, nr. 6