Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Rasmus Klump og gemmedyrene


Beskrivelse


Billedbog. Rasmus Klump og hans venner leger gemmeleg i skoven. Der er mange gode skjulesteder, men de bedste til at gemme sig er naturligvis gemmedyrene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2012

af

af

Ulla Møller

d. 19. juni 2012

De kendte skikkelser på de fine omslag vil tiltrække de 3-5-årige.

Per Sanderhage har pustet nyt liv i den mere end 60 år gamle tegneseriefigur i en lang række billedbøger for de yngste. Han har flere gange samarbejdet med Henrik Rehr, der har illustreret to af disse bøger. De fire titler er tidligere udkommet som Pixi-bøger, her udkommer de som nydelige kvadratiske billedbøger i blankt, fast bind. Alle historierne er enkle og lette at følge med i for de yngste læsere. Som andre fortællinger om Rasmus Klump og hans venner har de lune og ofte en finurlig løsning på problemerne, som når Pips flytter i et fuglehus i to etager med fru Struds som logerende, så ingen er ensomme, en rullende seng, der kan bringe en søvnig Rasmus Klump i skole, en madras fyldt med havfruehår, hvor den forelskede Skæg kan sove og en gemmeleg med gemmedyr, der har ganske særlige skjulesteder. Hele det elskelige persongalleri optræder på de farveglade illustrationer, og selv om bøgerne nok mangler en del af originalernes stilfærdige charme, er de tro mod det specielle "klumpske" univers, der er en forunderlig blanding af fantasi og realisme.

Blandt børnelitteraturens mange klassiske skikkelser, der stadig bliver gjort til genstand for nye fortællinger er figurer som Peter Pedal, Mumitroldene og elefanten Babar, ikke den ægte vare, men en introduktion til deres universer.

Fire nydelige billedbøger med velkendte hovedpersoner. Der er ingen tvivl om, at børnene vil tage dem med sig fra krybberne med billedbøger.