Bøger / skønlitteratur / roman

Ravneflugt


Beskrivelse


En historie fra det 6. århundrede, hvor læseren følger en gruppe store drenge, der må flygte udenlands, da Hrolf Krakes kongsgård overfaldes. De tjener hos fremmede konger og bringer både lærdom og rigdom med, da de vender tilbage til Sjælland.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2009

af

af

Beth Høst

d. 5. maj 2009

Her er en stor godbid til dem, der slugte Arn-serien bl.a. for slagscenerne og til dem, der kan lide historier fra vores mørke fortid, dengang krigerberetninger fortaltes ved lejrbålet.

Serien om Eske Litle er jo en dansk institution i den historiske krimigenre, derudover har Martin Jensen skrevet et par andre historiske romaner foruden nogle velanmeldte samtidsromaner. Nu er han tilbage på det historiske, eller måske lige så meget på myternes område. Vi er i en periode i det 6. århundrede, da folkevandringstiden var ved at slutte. Forfatteren har ladet sig inspirere af både Saxo og Gregor af Tours og hans "Frankernes krønike" og andre beretninger fra århundredet, hvor myten om fimbulvinteren opstod. Det er historien om 8 store drenge, der må flygte, da Hrolf Krakes kongsgård overfaldes. Vi følger gruppen og Hrafn, deres leder og ser, hvordan de udvikles. Det er en fortælling med blod og kamp og smæk for skillingen. Her er gribende øjeblikke, her er Hrafns gode ven Oddli, der kan tale med guderne i Den Højes Rige. Og der er Oddlis følgesvend, den grå ulv, gæsten fra "den anden side".

Forfatteren fortæller i en kommentar om sine kilder, men ellers bliver jeg i strejf mindet om Pullman, ikke sjældent om Martin A. Hansen og ofte om Lars-Henrik Olsen.

Dejlig historie, forfatteren kalder den på sin hjemmeside "en drengerøvsbog", men piger kan da også lide spændende og mytiske historier.


litteratursiden.dk

d. 13. nov. 2009

af

af

Jette S. F. Holst

d. 13. nov. 2009

Velfortalt og actionfyldt fortælling fra Danmarks jernalder om Hrafn, der fødes som træl men ender som en stor kriger. Hrafn fødes som træl på Hrolfs kongsgård, men bliver som dreng taget ud af trælle...


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 5. nov. 2009


Weekendavisen

d. 10. juli 2009

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. juli 2009